Cumartesi , Temmuz 22 2017
Son Haberler
Buradasınız: Anasayfa / ANA KAPAK / Cumhurbaşkanı İstanbul Esnafı İle Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı İstanbul Esnafı İle Bir Araya Geldi

Büyük esnaf buluşması Bağcılar Olimpik Spor Salonunda binlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) ev sahipliği yaptığı buluşmaya İSTESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Berber esnafı ve İSTESOB’a bağlı oda başkanları, esnaflar, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Esnaf Odaları Birliği Başkanları ile Esnaf Odaları Başkanları Katıldı.

Saat 16.00’da spor salonuna gelen Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, esnaflar tarafından coşkuyla karşılandı. Evet yazılı dövizler ile Cumhurbaşkanını karşılayan esnaflar, Cumhurbaşkanına adeta sevgi gösterisinde bulundular.

Esnaf buluşmasında Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Millet olarak bizi bugüne ulaştıran yüksek ahlaktır. Bizde esnaf Ahi’dir, kardeştir, eli açıktır. Esnaf ve sanatkârların ne kadar önemli olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Esnaf ve sanatkârların haksız rekabete karşı korunması gerektiğine inanıyoruz, çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

Esnaflar için yapılan ekonomik düzenlemelere değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, Allah’ın izniyle, tüm meselelerin üzerinden gelecek dirayete, imkâna sahiptir. İş dünyamız, dedikodulara, güncel tartışmalara aldırmasın, devletin verdiği teşvikleri alın, işiniz yoksa işinizi kurun, varsa geliştirin, büyütün. Göreceksiniz ki siz yürüdükçe devletiniz de sizin önünüzü açmaya devam edecektir” diye konuştu.

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı sıkıntıların temelinde kaos vardır, kavga vardır güvensizlik vardır. Son 14 yılda Türkiye’yi 3 kat nasıl büyüttük biliyor musunuz? İstikrar ve güven ortamını tesis edip koruyarak bunu başardık. Fakat ne yaparsanız yapın sistem sorunlu olunca bire yere geliyor ve tıkanıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan belirsizlik ortamından ülkemizi çıkartacak adımları atmamış olsaydık bugün belki de 1990’lara dönmüş olurduk.
Uzun zamandır düşündüğümüz, dile getirdiğimiz, hazırlığını yaptığımız Başkanlık sisteminin ne kadar gerekli olduğunu 15 Temmuz gecesi, bir kez daha gördük. Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partinin desteğiyle, Türkiye’yi darbelerin, krizlerin, kaosların sebebi olan yönetim sisteminden kurtarıp istikrarın ve güvenin garantisi olacak yeni yönetim sistemine kavuşturmak üzere harekete geçtik. Meclis üzerine düşeni yaptı.
Siyasette her türlü tercihe görüşe saygımız var, ama bir şartla. Dürüst olunması delikanlı olunması şartıyla. Bizde Anayasa değişikliğine karşı çıkanlara diyoruz ki delikanlı olun ciğerimizi yiyin. Ana muhalefet, anayasa değişikliği konusunda, maalesef doğruları söylemiyor. Hatta konuştuklarının tamamı yalan, tamamı yanlış, tamamı iftira desek yeridir. Mesela diyorlar ki ‘rejim değişecek, rejim tehlikede.’ Yalan, rejim falan değişmiyor.

• New_20170319_125851
  • New_20170319_125948