Cumartesi , Temmuz 22 2017
Son Haberler
Buradasınız: Anasayfa / ANA KAPAK / Kredi Kullanacak Esnaflarımıza Önemli Duyuru

Kredi Kullanacak Esnaflarımıza Önemli Duyuru

Oda Üyelerimize Sıfır Faizli Kredi Desteği Başladı

16 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan bakanlar Kurulu Kararı ile Esnaf ve Sanatkarlara 01.01.2016 tarihi itibarı ile iki yeni sıfır faizli kredi imkanı getirildi.

• Oda üyelerimiz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile veya şahsen Halk bankası şubelerine başvurmaları doğrultusunda makine, ekipman ve demirbaş alımları, veya iş yeri modernizasyonuna yönelik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 30.000 bin TL’ ye kadar “SIFIR FAİZLİ” kredi kullanabileceklerdir. Kredi kullanmak isteyen esnaflarımızın krediyi ne için kullanacaklarını belgelemeleri gerekmektedir. Bu krediden faydalanmak isteyen esnafların gerek Halk bankası, gerekse diğer bankalardan daha önce çekmiş oldukları kredilerin 2016 yılına borç devretmemesi gerekmektedir.
  • Yeni girişimci olarak iş yeri açmak isteyen Esnaf ve Sanatkarlar (İLK DEFA İŞ YERİ AÇACAK OLAN KİŞİLER) doğrudan Halk Bankası’na başvurmaları halinde 30.000 TL’ye kadar “SIFIR FAİZ” ile kredi kullanabileceklerdir. Bu başvuru esnasında bankaya en az 3 yıllık ustalık belgesi ve iş yerinin açılışının yapıldığını gösteren Vergi Levhası sunulması zorunludur. Evraklar Halk bankası şubelerine sunulduğu takdirde esnaflar kredi kullanabileceklerdir. Bu krediden faydalanmak isteyen Esnaf ve Sanatkarların krediyi ne için kullanacaklarını belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu krediden faydalanmak isteyen esnafların gerek Halk bankası, gerekse diğer bankalardan daha önce çekmiş oldukları kredilerin 2016 yılına borç devretmemesi gerekmektedir.

Not: Geçmiş yıllarda bankalara olan ödemelerinde aksaklık yaşayan esnaflarımızdan İhtiyaç halinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri ve Halk Bankası tarafından Krediye uygun bir tapu (Sizin adınıza olmak zorunda değil) ve kefil talep edilmektedir.

Sicili temiz olan kişilerden ise sadece kefil talep edilmektedir.

Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi başvurunuz sorgulandığı anda netlik kazanacaktır.

• (KOSGEB) tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere; KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitirip, KOSGEB projesini hazırlayan ve projesi onaylanan girişimci Esnaf ve Sanatkarlar da “50.000 bin TL” hibe, 100.000 bin TL” ye kadar “SIFIR FAİZLİ” toplamda “150.000 TL” kredi kullanabileceklerdir.  Bu imkandan bakiyesi 2016 yılına devreden kredi borcu olanlar faydalanamaz.

KOSGEB’DEN PROJE BAZLI KREDİ ÇEKMEK İSTEYEN ESNAFLARIMIZIN İZLEYECEĞİ YOLLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

AŞAĞIDAKİ ANLATIM İLK DEFA İŞ YERİNİ AÇACAK OLAN KİŞİLER İÇİN GEÇERLİDİR.

SUNULAN HER PROJENİN KOSGEB TARAFINDAN ONAYLANACAĞININ GARANTİSİ KOSGEB TARAFINDAN VERİLMEMEKTEDİR.

1. Adım: UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ (70 SAAT)

a: Protokol yapılan eğitim kurumlarına ve eğitim tarihlerine WWW.KOSGEB.GOV.TR adresinde Duyurular=Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Duyuruları başlığından ulaşabilirsiniz. Duyurular yeni sınıflar açıldıkça güncellenmektedir. Eğitimler ücretsizdir ve %80 devam eden katılımcılara katılım sertifikası verilmektedir.

2. Adım: İŞLETMENİN KURULMASI

b: Sertifika alındıktan sonra Vergi kaydı, noter işlemleri, Sicil kaydı ve oda kaydının yapılması gerekmektedir.

3.Adım: VERİTABANINA KAYIT (İŞLETMENİZİN VERİ TABANINA KAYIT EDİLMESİ)

c: WWW.KOSGEB.GOV.TR adresinde bulunan E-Kobi sisteminden KOSGEB veri tabanına kayıt işlemi sonrasında alınan kullanıcı adı ve şifresi ile kobi beyannamesi doldurulması, beyanname eklerinin asılları, fotokopileri ve vergi levhasının fotokopisi ile KOSGEB’e teslim edilmesi gerekmektedir.

4.Adım: İŞ PLANININ HAZIRLANMASI

d: Beyannamenin onayından sonra E-Kobi sisteminden yeni girişimci desteği başvuru formu ve iş planının hazırlanması. Kobi uzmanınız ile iletişime geçip ön onay alındıktan sonra çıktısının alınıp ekleriyle birlikte KOSGEB’de ki uzmanınıza teslim edilmesi gerekmektedir.

5.Adım: DEĞERLENDİRME KURUL TOPLANTISI

e: İş Planının kabul edilmesi halinde taahhütname verilmesi

Önemli Not: Kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımı desteğine ait harcamalar işletme resmi olarak kurulduğu tarihten itibaren yapılabilir fakat Girişimcilik Kurul Toplantısında hepsi desteklenmeyebilir.

KOSGEB TARAFINDAN DESTEKLENEN KALEMLER VE MEBLAĞLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

kosgeb bilgilendirme bölümü

• kosgeb bilgilendirme bölümü
  • kredi kullanacak esnaf duyuru logolu