Bahçelievler Esnaflarımızla Yemekli Toplantıda Bir Araya Gelindi

Bahçelievler Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın Bahçelievler ilçesindeki esnaflarımıza yönelik gerçekleştirmiş olduğu yemekli toplantı dün akşam Bahçelievler Piramit Restaurant’ta Ak Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Hakan Bahadır, Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Ramazan Açıkgöz, İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz ve Yönetim Kurulu ve ilçedeki esnaflarımızın katılımı ile düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını protokolü selamlayarak ve gerçekleştiren yemekten dolayı emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak başlayan İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Bahçelievler ilçesinde esnaflarımızın yaşamış olduğu sıkıntılara değindi.

İlçede Pazar uygulamasının olduğunu ve ihlallerin çok fazla olmasından dolayı uygulamanın mevcut belediye tarafından denetlenmediğini, bu sebepten ötürü Pazar tatili uygulamasının uygulanıp uygulanmamasının belirsizleştiğini vurgulayan Akyüz, ilçede kayıt dışı faaliyet gösteren fazla sayıda iş yeri olduğunu ve bazı iş yerlerinin camlarına pankart, afiş ve ışıklı tabela asarak haksız rekabete neden olan dükkânlarında da mevcut belediye tarafından denetlenmediğini ve müdahale edilmediğini söyledi.

Esnaflarımızın %95’inin Pazar uygulamasının hayata geçirilmesi ile ilgili beklentisi olduğunu belirten İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Ak Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Hakan Bahadır ve ekibinin göreve gelişi ile birlikte Pazar uygulamasının ele alınarak referandum yapılması ve çıkan sonucun hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Akyüz, “Sn. Başkanımız Hakan Bahadır’ın gelmesi ile inşallah ilçede esnaflarımızın yaşamış oldukları sorunlar son bulacak. Herkes eşit şartlarda çalışacak, siz değerli esnaflarımız bir gün bile olsa gerek kendinize, gerekse ailenize çocuklarınıza zaman ayırabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Başkan Şükrü Akyüz’den sonra konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye gelen Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Ramazan Açıkgöz katılımcı esnaflarımızı selamlayarak Bahçelievler Ak Parti Belediye Başkan Adayı Sn. Hakan Bahadır’ı katılımcı esnafa tanıttı.

Konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye gelen son isim ise Ak Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Hakan Bahadır oldu. Başkan Bahadır, “Sn. Başkanınız Şükrü Bey’i Can’ı gönülden dinledim ve siz değerli esnaflarımızın yaşamış olduğu sorunları not aldım. Göreve geldiğimizde ilk işimiz ilçemizdeki tüm esnaflarımızla kahvaltılı bir toplantı organize edeceğiz. Bu toplantımızda sandık koyup Pazar tatili ile ilgili referanduma gideceğiz ve sandıktan çıkan sonucu meclis kararı alıp uygulamaya koyacağız. Uygulamanın başladığı tarihi tüm berber esnaflarımıza ilan edeceğiz. Dünyanın hiçbir ülkesinde 7 gün çalışılan bir meslek yok. Siz değerli esnaflarımızın bir gün bile olsa tatil en doğal hakkı. İlçede kayıt dışı olarak faaliyet gösteren iş yerleri denetlenecek ve bu işyerlerini kayıt altına alacağız. Camlarına afiş, pankart ve ışıklı tabela asan iş yerlerini ise göreve gelişimiz ile birlikte hızlı bir şekilde denetleyeceğiz ve bu tür iş yerlerine müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yemekli toplantı soru cevap bölümüne geçilmesi ve fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.