Beyoğlu Esnaflarımızla Kahvaltılı Toplantı Düzenlendi

Beyoğlu Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın Beyoğlu ilçesindeki esnaflarımıza yönelik gerçekleştirmiş olduğu kahvaltılı toplantı dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasımpaşa Sosyal Tesislerinde Ak Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Yönetim Kurulu ve Beyoğlu esnaflarımızın katılımı ile düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasına protokolü ve katılımcıları selamlayarak başlayan İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, ilçede esnaflarımızın yaşamış olduğu sıkıntılara değindi. Geçmiş dönemlerde uygulamaya konulan Pazar tatili uygulaması sayesinde şuanda esnaflarımız ile bir aradayız diyen Başkan Akyüz, bu uygulamayı ihlal etmeye çalışan bazı iş yerlerinin olduğunu ve bu iş yerlerine müdahale edildiği takdirde Pazar uygulamasının sorunsuz bir şekilde devam edeceğini ve herkesin eşit şartlarda çalışacağını söyledi.

İlçede Suriyeli kişilerin işlettiği kayıt dışı olarak çalıştırdığı iş yerlerinin olduğunu ve aynı zamanda bu kişilerin Pazar uygulamasını delmeye çalıştığının altını çizen İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, bu işletmelerin aynı zamanda camlarına afiş, pankart, ışıklı tabela asarak haksız rekabete neden olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Akyüz sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçede kayıt dışı olarak faaliyet gösteren ve aynı zamanda camlarına afiş, ışıklı tabela, pankart asan bazı Suriyeli kişilerin işlettiği salonlar var. Bu iş yerlerine müdahale edilmeli, bu kişiler hem kayıt altına alınmalı, hem de haksız rekabete neden olan pankart, afiş vb asmalarına, Pazar günleri iş yerlerini açmalarına ve Pazar uygulamasını bozmaya çalışmalarına müsaade edilmemeli. Bu konu ile ilgili elimizde Yargıtay kararı var.  İnanıyorum ki Sn. Başkanımız Haydar Ali Yıldız ve ekibi göreve geldiğinde bu iş yerleri denetlenecek, gerek kayıt dışı olarak faaliyet gösteren işletmeler kayıt altına alınacak, gerekse haksız rekabete neden olan afiş, pankart, ışıklı tabela asan iş yerlerine ve Pazar ihlallerine müsaade edilmeyecek ve herkesin eşit şartlarda çalışması sağlanacak.”

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz’den sonra konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, katılımcılara Ak Parti Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı tanıttı ve Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığının yapmış olduğu çalışmaları, katılımcılara aktardı.

Konuşmasını gerçekleştirmek için söz alan Beyoğlu Ak Parti Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Belediye Başkanı olarak göreve geldiği taktirde esnaflarımızın yaşamış olduğu sıkıntılara ivedilikle müdahale edeceklerini, esnaflarımızın mağduriyetlerinin ortadan kaldırılacağını, herkesin adil ve eşit şartlarda çalışacağını, haksız rekabetin ortadan kaldırılacağını söyledi. Kahvaltılı toplantı Beyoğlu Ak Parti Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız’ın katılımcılara Beyoğlu ilçesinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini aktardı.