Esenler Esnaflarımız İle Kahvaltılı Toplantı Gerçekleştirildi

Esenler ilçesinde faaliyet gösteren berber ve kuaför esnaflarına yönelik Kadir Topbaş Kültür Merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanı Umut Özkan, İstanbul Berberler Odası

Başkan Vekili Hasan Kuru, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esenler ilçesinde faaliyet gösteren berber, kuaför esnafının katılımı ile düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını esnafı selamlayarak gerçekleştiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkanlığı görevinde yapmış olduğu çalışmaları ve 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçede gerçekleşmesi planlanan projelerini katılımcılara aktardı.

Berber ve kuaför esnafının her zaman siyasetin nabzı olduğunu vurgulayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Berberlerin ve kuaförlerin kendileri için çok değerli esnaf grubunda olduğunu ve yaşamış oldukları sorunların en hızlı şekilde çözüme ulaştırıldığını ve her zaman esnafın yaşamış olduğu sorunun üzerine gidileceğini ve sorunun ortadan kaldırılacağını ilçede faaliyet gösteren esnafların eşit şartlarda çalışacağını belirtti.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan sonra konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Berberler Odası Başkan Vekili Hasan Kuru “ Çok değerli Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız, Ak Parti Esenler İlçe Başkanımız ve çok kıymetli esnaflarımız hepiniz toplantımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. İlçede Pazar tatili uygulamasını hayata geçiren ve esnaflarımıza bir gün bile olsa tatil imkanı sağlayan, her zaman Odamızın ve esnafımızın yanında olan ve sözünün arkasında duran Sn. Başkanımız Tevfik Göksu’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İlçemizde uygulanmakta olan Pazar tatili uygulamasını ihlal eden, herhangi bir yere kaydı olmadan faaliyette olan bazı Suriye uyruklu kişilerin işlettiği iş yerleri mevcut. Bu iş yerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerin sıkılaştırılarak esnaflarımızla eşit şartlarda çalışması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra ise söz sırası esnaf'taydı. İlçede uygulanmakta olan Pazar tatili uygulamasını ihlal etmeye çalışan ve aynı zamanda hiçbir yere kaydı olmadan faaliyet gösteren Suriyeli iş yerlerinin olduğunu vurgulayan esnaflarımız belediyenin bu konular üzerinde denetimlerini arttırması gerektiğini söyledi.

Esnaflarımızdan sonra tekrar kürsüye gelen soruları ve istekleri cevaplayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Değerli esnaflarımız biz sizler için varız. Sizler bizler için son derece değerlisiniz. Gerek Pazar İhlalini gerekse yeni açan kayıt dışı faaliyet gösteren iş yerini gördüğünüz anda saat kaç olursa olsun gerek beni, gerekse konu ile ilgilenen Başkan Yardımcımız Ömer Çetinkaya’yı cep telefonlarımızdan arayabilirsiniz” dedi.

Başkan M.Tevfik Göksu konuşmasının ardından kendisinin şahsi cep telefon numarasını ve ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın cep telefonu numaralarını katılımcılara verdi. Toplantı günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.