Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Sosyal dayanışma, hizmet, samimiyet, cömertlik, Allah’tan başkasına kul olmama, İnsan sevgisi, iyi niyet, irade, bencillikten ve kibirden uzaklaşma; hürriyet ve kanaat, dürüstlük, sürekli gelişme ve yenilenme, tevazu, geçimli olma, hürmet, merhamet ve iyi kalplilik ilkelerini benimseyen 700 yıllık kültürel bir mirastır. “Ben siftah ettim komşumdan al” felsefesini yaşatmaya çalışılan “Ahilik, dünden bugüne toplumun kemikleşmesinde, çıraklıktan ustalığa, küçüğün büyüğe saygısından sevgisine, tam anlamıyla bir insan yetiştirme sanatıdır.

Ahilik haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen ahilik yürüyüşüne, İstanbul’un Ahi babasına kaftan giydirilmesi ve şed kuşatma törenine İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri İle birlikte katıldı.