Arnavutköy berberlerinin Pazar tatili oylaması Evet’le sonuçlandı.

21.11.2012 Çarşamba günü Arnavutköy Kozlar parkında düzenlenen kahvaltılı toplantı da berber esnafının yaşamış olduğu çeşitli sorunlar ve Pazar tatili uygulaması ele alındı. Arnavutköy berber esnafının katılımının yoğun olduğu toplantıda esnaf  sorunlarını ve isteklerini Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz‘e aktarma imkânı buldu. Toplantının sonlarına doğru artık bizlerde bir gün tatil yapmak istiyoruz diyen berber esnafı oy çoğunluğu ile Pazar tatili hakkına sahip oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ne Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz, berber esnafının toplantıya olan ilgisine teşekkürlerini sunarak, esnafı birlik beraberliğe davet etti. Başkan Akyüz, “Katılımın bu denli yoğun olduğunu görmek beni mutlu etti ve heyecanlandırdı. Sizlerin de bildiği üzere Pazar tatili uygulaması çoğu ilçemizde uygulanıyor. Şimdi ise sıra Arnavutköy’de. Bugün buradan hayırlı bir karar ile ayrılacağımızı umuyorum. Değerli meslektaşlarım sizler duyarlı oldukça biz oda olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz. İstanbul’un çoğu ilçesinde karşılaştığımız pankart sorununun burada olmaması, haksız rekabetle karşı karşıya olmayan esnafımızı görmek, bir Anadolu kültürü olan Ahi Evran felsefesinin devam ettiğini görmek beni çok mutlu etti. Şuan Arnavutköy ilçemizde ki en önemli sorun Sayın Başkanımız A. Haşim Baltacı’nın da aktardığı üzere kayıt dışı olarak çalışan esnaf kesimi. İlçenizde kayıt dışı olarak iş yeri çalıştıran arkadaşları sağduyuya davet ediyorum. Gelin sizde göğsünüzü gere gere belgelerinizi dükkanıza asın ve yasal olarak hizmet verin. Biz İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak vergi kaydını yaptıran, sicil kaydını yaptıran ve sonrasında odamıza kayıt için gelen esnafımıza elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız ” dedi.

Şükrü Akyüz’ün ardından kürsüye davet edilen bir diğer isim ise Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı oldu.  Esnafın sorunlarını ve isteklerini dinleyen Başkan Baltacı, berber esnafını sağduyuya çağırdı. Gerekli olan işlemlerin hızla yapılacağını söyleyen Başkan Baltacı, “Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gerek iskân konusu,  gerekse ruhsat konusu olsun yaşamış olduğunuz sorunları ortadan kaldırmak için sizleri en kısa sürede belediyemize bekliyoruz. Denetimlerimiz her geçen gün hızla devam ediyor. Gerek berberler olsun gerekse diğer esnaf kesimi olsun kayıt dışını ilçemizde barındırmayacağız. Kayıt dışı olan esnafımız vergi kaydını yaptırdıktan sonra oda kaydını yaptırmak zorunda.  Bu yasal bir zorunluluktur. Vergi kaydını yaptırıp gerekli meslek odasına kaydını yaptırmayan esnafla karşı karşıya kaldığımızda ise gerekli cezai müeyyideyi uygulayacağız. Bu pazar tatili uygulamasında da geçerli olacak” şeklinde konuştu.

“Tatil bizim de hakkımız” diyen berber esnafı pazar tatilini oylamada ezici oy çoğunluğu ile belirledi.

Oylamanın ardından söz alan İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz, “Pazar tatili hepinize hayırlı uğurlu olsun. Birlik beraberliğimiz devam edecek ve diğer sıkıntıları da aşacağız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz’ün Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’ya plaket vermesi ve katılımcı esnaf ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.