Başkan Şükrü Akyüz’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 95 yıl önce başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Asırlar boyunca sayısız tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen bu kutlu millet, Cumhuriyetle birlikte müreffeh bir seviyeye erişme çabasını “Muhtaç olduğun kudret Damarlarındaki asil kanda mevcuttur” düsturuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürecektir.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde; Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkarak, barışı, birlik ve beraberliğimiz ile bölünmez bütünlüğümüzü muhafaza etmek en büyük ve öncelikli görevlerimizden biri olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum.