İSTANBUL ERKEK BERBERLERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI

İstanbul Berberler Odasının kuruluş tarihi 1921'dir. Bu tarihte ilk oda olarak kuruluş gerçekleşmiş, zamanla cemiyete ve sonrasında da derneğe dönüşmüş. En son ise yeniden Oda olarak faaliyetlerini sürdürmüştür.

1958 Yılında Kadın Kuaförleri ve Erkek Berberleri bir arada idi. 1965 Yılında çıkan 507 sayılı yasa gereği Kadın Kuaförleri ve Erkek Berberleri Ayrılmıştır.

1968'den bu yana ilk Başkan Adil Vardarlı, sonrasında sırasıyla Nihat Kumbaracı, Süleyman Şentürk, Mehmet Yurtar, Celal Akpınar İstanbul Berberler Odası'nda Başkanlık görevini gerçekleştirmişlerdir.

2017 yılı itibarı ile ise 2002 yılından beri görevde bulunan Şükrü Akyüz, İstanbul Berberler Odası Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir.

Oda Başkanları : İsmail Hakkı Sun, Abdurrahman Saker, Adil Vardarlı, Nihat Kumbaracı, Musa Fesçi, Süleyman Şentürk, Mehmet Yurter, Celal Akpınar ve son olarak 2002 yılında Şükrü Akyüz Başkanlık görevine gelmiştir.

İstanbul Berberler Odasının bilindiği kadarı ile ilk yeri Şeref Efendi Sokağı Cağaloğlu'ndaydı. 1972'de Pier Loti'ye ve Sultanahmet'e geçilmiştir. İki Yıl sonra ise Vefa'ya taşınmıştır. 1985 Yılında Aksaray Çakırağa Camii Sokak zemin ve üst kat olmak üzere İstanbul Berberler Odası Buraya taşınmış, son olarak ise 2004 Yılında şuanki merkez olan Cerrahpaşa Caddesi Aksaray-Fatih İstanbul merkezine taşınılmıştır. İstanbul Berberler Odası Aksaray Merkez, Bahçelievler Şirinevler İrtibat Bürosu ve Üsküdar İrtibat Bürosu olmak üzere 3 noktada üyelerine hizmet vermektedir.